Контакти

За Бургас

Бургас е най-динамичният и бързо развиващ се град в България с уникално съчетание от история, култура и природа за висок жизнен стандарт.

Добре дошли в Бургас

Или защо да инвестирате тук ...

Бургас е най-динамичният и бързо развиващ се град в България. Градът е разположен на южното черноморско крайбрежие на страната. Заобиколен от три езера и морето, през зимата се наблюдава мек климат и умерени летни температури. Природо-географската и климатична характеристика на общината е подходяща за развитие на селскостопанска дейност. Наличието на красива плажна ивица, защитени територии, биоразнообразие, културно наследство и богата фестивална програма, е предпоставка за развитието на всякакъв вид туризъм. Градът ни е важно средище на морския туризъм с много удобства и връзки към курортите от Южното Черноморие. 

Бургас има изключително благоприятно геостратегическо положение и предлага на инвеститорите уникални възможности за комуникация. Градът е важен търговски и транспортен център, с международно летище, което обслужва повече от 2,8 милиона пътници годишно и едно от най-големите пристанища на Черноморското крайбрежие. Добре развитата транспортна инфраструктура свързва града с континента с магистрали и железопътни линии. През Бургас минава Общоевропейският транспортен коридор №8, чрез който се осъществява най-кратката сухоземна връзка между Адриатическото и Черноморското крайбрежие.

Бургас има 233 000 граждани, от които 67% са в трудоспособна възраст. Проучване, направено от Българската аутсорсинг асоциация показва, че работната сила в Бургас е добре образована, висококвалифицирана и многоезична. Бургас разполага с висококвалифицирани служители, които са "рентабилни" и отлично предлагане на недвижими имоти. Градът е подходящ за привличане на повече млади хора и има потенциал да се превърне в център на креативността и свързаността, където хората и компаниите доставят повече, за по-малко.

Бургас е на правилното място за търсещите истински възможности в стабилна и сигурна икономика, за предприемачи, които търсят вълнуващо място за стартиране на бизнеса си, за фирми, които търсят идеалното място за разширяване на дейността си. Ако се интересувате от инвестиране в Бургас, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Като кмет на община Бургас съм амбициран да съхраня добрата традиция - гостите на града да се превръщат в негови приятели за цял живот!

 

Добре дошли в Бургас!

 

Димитър Николов
кмет на Община Бургас