Контакти

Новини

Най-важното от случващото се в Бургас, свързано с бизнес средата.

Над 200 ученици пристигат в Бургас за финалния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии – НОИТ` 2024

Над 200 ученици и 100 преподаватели от 32 града в страната пристигат в Бургас на 26 април за финалния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии – НОИТ` 2024. Той ще се проведе от 26 до 28 април в сградата на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Официалното откриване ще се състои на 26 април от 18.00 часа в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център. Тестът и защитата на проектите ще бъде на 27 април в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, а на следващия ден, 28 април, ще бъдат обявени резултатите от 10.00 часа в Културен център „Морско казино“.

До финалния кръг на олимпиадата стигнаха общо 42 бургаски ученици. С най-много класирани на финал бургаски проекти – 11 са учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, следвани от ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ с 6, ПГКПИ – 5 и ПГЕЕ „Константин Фотинов“ – 1.

Всички класирани участници ще се състезават в 7 направления и 3 възрастови групи. Финалният кръг включва два етапа – тест и защита на проект. Общата оценка се получава след сумиране на оценките от двата етапа, като оценките се поставят от Национално жури, което изготвя и крайното класиране.

Успехите на бургаските млади специалисти в областта на информационните технологии са резултат от целенасочените усилия и иновативни програми на общинската администрация за развитие на дигиталните компетентности сред подрастващите като “Coding Kids Burgas”, Училищна Телерик академия и др.

Националната олимпиада по информационни технологии се организира от Министерството на образованието и науката с подкрепата на Регионално управление на образованието-Бургас, Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Галерия

Още Новини