Контакти

Новини

Най-важното от случващото се в Бургас, свързано с бизнес средата.

Млади предприемачи представиха своите проекти в StartUp Chengene

Предприемачески дух и вдъхновение изпълниха залата на StartUp Chengene през последния Демо ден на ABLE Weekend Activator, който се проведе в неделя. Мисията на предприемаческата програма е да даде възможност на млади, проактивни хора в България да развиват своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси чрез менторство, контакти и насоки.

Събитието беше кулминацията на двудневното предизвикателство, в рамките на което участниците работиха на максимални обороти, за да представят на журито своите проекти в най-завършен вариант, а какво по-подходящо място за провеждането му от StartUp Chengene.

Шестте отбора, участници в събитието, представиха своите предприемачески проекти и защитиха своите идеи пред жури-панел от успешни предприемачи и представители на бизнеса.

Най-висока оценка получи проектът на Nooka за изграждане на платформа, в която всеки може да създаде дизайна на своето работно място у дома. Тяхното решение е съобразено с променената глобална обстановка след 2020 година и дава иновативно решение на проблем, с който все повече хора се сблъскват на ежедневна база – как да направим домът си уютно и подходящо място за работа, без това да отнема месеци ходене по магазините.

Журито беше впечатлено от всеки един от предприемаческите проекти, които варираха от марка за бира, платформа за намираме на експерти по красота, до платформа, подпомагаща правописа и пунктуацията и такава, която улеснява процеса по търсене на работа, като дава възможност на търсещите работа и работодателите да минат през различни етапи на електронен подбор преди да се срещнат.

Ние, екипът на Стартъп Ченгене, се присъединяваме към апела на победителите и отправяме предизвикателство към всички, които все още се колебаят да предприемат първата стъпка към осъществяването на своя идея: "Осмелете се да излезете извън зоната си на комфорт, вярвайте в идеята си и рискувайте".

Още Новини