Контакти

Събития

Най-важното от случващото се в Бургас, свързано с бизнес средата.

Дни на Невена Коканова

80 години от рождението на великолепната Невена Коканова. Общото събитие ще се проведе на 8 и 9 февруари (петък и събота) и носи името на голямата родна актриса - "Дни на Невена Коканова". Ето какво ще включват те:

На 8 февруари (петък) от 18:00 часа в конферентна зала "Ахело" на Гранд Хотел и СПА "Приморец" Георги Тошев ще представи свои книга и филм, посветени на знаковата дама от родната театрална и киносцена.

"Години любов. Невена Коканова – колекционерско издание" е книжна биография на актрисата, посветена именно на 80-годипшнината от рождението ѝ. Творбата е в луксозен формат, с твърди корици и суперобложка и включва нейните необикновен живот и вълнуваща кариера, обрисувани включително с над 250 снимки от личния архив на дъщерята на звездата - Теодора.

След литературното събитие, ще стартира филмова прожекция. Отново в конферентна зала "Ахело" ще бъде показан новият документален филм „Невена Коканова. Пътуване“ с участието на Георги Тошев и колеги на голямата дама на българското кино.

На 9 февруари (събота) ще бъдат прожектирани три знакови ленти от филмографията на Невена Коканова, режисирани от съпруга ѝ Любомир Шарланджиев – „Карамбол“ (сниман в Бургас), „Най-добрият човек, когото познавам“, „Спомен за близначката“. Те също ще бъдат показани в Гранд Хотел и СПА "Приморец".

И в двата „Дни на Невена Коканова“ в Гранд Хотел и СПА "Приморец" ще бъде експозирана тематична изложба, включваща 30 фотографии от личния архив на дъщерята на голямата актриса.

Вход: 4 лева на човек.

Още Събития